Cum lucrează asistenții medicali în casa noastră de bătrâni?

Îngrijitoare pentru pensionari

La vârsta a treia, persoana are nevoie de atenție și îngrijire. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil ca rudele să aibă grijă în mod corespunzător de un bătrân, care uneori are nevoie de îngrijire non-stop. Problema va fi rezolvată de o femeie-o asistentă profesională pentru o persoană în vârstă, care are toate abilitățile necesare. În ce cazuri puteți recurge la ajutorul unei asistente medicale sau al unei bona și la ceea ce este inclus în îndatoririle ei?

Care sunt responsabilitățile îngrijitoarelor pentru persoanele în vârstă?

Persoanele în vârstă necesită îngrijiri speciale, care pot fi furnizate numai de personal calificat și instruit.

Principalele atribuții ale unei îngrijitoare sunt:

 • monitorizarea constantă a stării de sănătate;
 • monitorizarea semnelor vitale (tensiunea arterială, ritmul cardiac etc.);
 • îngrijirea igienică a secției;
 • organizarea unei diete adecvate;
 • proceduri de reabilitare (masaje, prevenirea somniferelor);
 • mersul cu persoanele în vârstă;
 • organizarea de activități de agrement pentru persoanele în vârstă;
 • menținerea curățeniei camerei.

Femeia îngrijitoare îndeplinește funcțiile unui prieten și interlocutor, dă persoanei în vârstă lucrurile necesare, îl hrănește și, dacă este posibil, merge cu el. Dacă bătrânul are nevoie de supraveghere non-stop, o asistentă medicală poate fi angajată cu cazare. Serviciile unei îngrijitoare în general, permit unei persoane de vârstă înaintată să nu schimbe situația și să rămână în pereții casei.

Îngrijitoare pentru persoanele în vârstă: tipuri de specialiști

Înainte de a invita o îngrijitoare pentru pensionar, trebuie să decideți ce specialist se va potrivi cu ruda dvs.

De ce tip sunt îngrijitoarele profesionale pentru persoanele în vârstă?

 • îngrijitoare pe ore – îngrijirea bătrânilor timp de câteva ore;
 • îngrijitoare zilnică – îngrijirea bătrânilor grav bolnavi, imobilizați;
 • îngrijitoare de zi – oferă îngrijire pacienților vârstnici în timpul zilei, precum și organizează timp liber pentru ei.
 • asistente medicale de noapte – monitorizează starea pacientului în timpul nopții, ajută ca acesta să ia o poziție confortabilă în pat, monitorizează aportul medicamentelor în timp util pe timp de noapte

De ce este necesară îngrijitoarea pentru persoana în vârstă?

De multe ori, viața se desfășoară în așa fel încât să nu putem dedica timp îngrijirii rudelor în vârstă. În plus, majoritatea persoanelor fără educație medicală nu au cunoștințele necesare pentru a oferi îngrijire de calitate unei persoane în vârstă.

Cea mai bună soluție în acest caz este asistența îngrijitoarei. O îngrijitoare calificată va deveni prieten, bucătar, asistent medical și psiholog pentru un pensionar. În funcție de gravitatea stării pensionarului, acesta poate avea nevoie de o îngrijitoare pe ore sau de o bonă cu cazare, care să aibă grijă de pacientul în vârstă non-stop.

În azilul privat pentru bătrâni „TRĂIEȘTE”, persoanele cu dizabilități și vârstnicii trăiesc într-o atmosferă confortabilă, calmă. În cadrul instituției de la Kiev, persoanele în vârstă sunt complet eliberate de toate grijile cotidiene. Azilul pentru bătrâni are camere luminoase, paturi moderne și teritoriul pentru mersul pe jos în aer liber. Și personalul amabil al instituției nu privează de atenție niciun locatar.

29.09.2020 Vera Frolova

Ajungând în azilul pentru bătrâni „TRĂIEȘTE”, orice pensionar simte grijă și confort. Camerele sunt curate și confortabile. Camerele sunt dotate cu tot ceea ce o persoană în vârstă sau o persoană cu dizabilități are nevoie pentru o odihnă confortabilă. Azilul de bătrâni este situat într-o zonă liniștită. Toți angajații instituției sunt foarte tacticoși, oferă vârstnicilor toată asistența necesară și monitorizează constant bunăstarea lor.

11.09.2020 Roman Copaci

Ajungând în azilul pentru bătrâni „TRĂIEȘTE”, orice pensionar simte grijă și confort. Camerele sunt curate și confortabile. Camerele sunt dotate cu tot  ceea ce o persoană în vârstă sau o persoană cu dizabilități are nevoie pentru o odihnă confortabilă. Azilul de bătrâni este situat într-o zonă liniștită. Toți angajații instituției sunt foarte tacticoși, oferă vârstnicilor toată asistența necesară și monitorizează constant bunăstarea lor.

2.09.2020 Elene Rotar

Acum trei ani, familia noastră a avut o pierdere grea– tatăl meu a decedat. Mama noastră nu a putut suporta cu ușurință moartea sa și după două luni a avut un accident vascular cerebral. Medicii au spus că are nevoie de îngrijire constantă, dar nu am capacitatea de a fi lângă ea tot timpul. Așa că m-am adresat azilului „TRĂIEȘTE”. Aici, mama mea nu se simte abandonată și primește suficientă atenție și îngrijire. Vă mulțumesc din nou!

25.08.2020 Irina Șilina
testimonials-client
strada Valeriu Cupcea 11, Orhei, Молдавия +37376005707 tyrbota@gmail.com