Cum să înregistrați o persoană într-un azil de bătrâni din Moldova

Cum să înregistrați o persoană într-un azil de bătrâni

Apropiații dumneavoastră în vârstă au nevoie de ajutor, dar nu puteți avea grijă de ei zilnic? Cea mai bună soluție este să înregistrați o rudă sau o persoană cu dezabilități în azilul de bătrâni TRĂIEȘTE. Oferim servicii de îngrijire pentru persoanele în vârstă și avem o reputație impecabilă.

Cum să înregistrați o rudă într-un azil de bătrâni

Uneori circumstanțele ne obligă să plasăm o rudă în vârstă într-un azil de bătrâni. Doriți să rezolvați totul rapid și fără probleme? Atunci ar trebui să luați în considerație unele dintre nuanțe.

Cine poate fi înscris la un azil de bătrâni? La ce vârstă devine posibilă înregistrarea unei persoane? Doar o persoană cu dizabilități din grupurile I-II și pensionari singuri de ambele sexe vor fi admise gratuit la instituțiile de stat. Există mai puține restricții în azilurile private, dar trebuie de plătit pentru ședere.

Amintiți-vă, de asemenea, că nu va funcționa să înregistrați un pensionar într-un azil finanțat de stat dacă acesta are membri ai familiei angajați la stat. Instituțiile bugetare și private, de asemenea, nu cazează persoane:

  • cu boli oncologice, epilepsie și infecție cu HIV;
  • cu dependențe: alcoolice, droguri, fumători;
  • cu alte tulburări mintale decât demența și boala Alzheimer;
  • cu probleme infecțioase și dermatologice în faza acută.

Cum să înregistrați o persoană într-un azil de bătrâni cu ședere gratuită și contra cost?

Ce documente sunt necesare pentru a aranja gratuit cazarea într-un azil de bătrâni? Pensionarul are nevoie:

  • să se depună o cerere la serviciul social;
  • sub îndrumarea terapeutului să se supună unui examen medical și să pregătească un dosar medical;
  • să se pregătească pașaportul și documente privind pensia acumulată, componența familiei, salubrizarea și invaliditatea;
  • să invite o comisie din partea lucrătorilor din serviciile sociale, care să studieze condițiile de viață – aceștia trebuie să ajungă concluzia că pensionarul are nevoie de condiții ma bune de trai.

În azilurile private, se poate înscrie, la cererea oaspetelui, dacă acesta dispune:

  • dosar cu rezultatele examenului medical, fluorogramă recentă, certificat al absenței bolilor oncologiece, bolilor cu transmitere sexuală și infecțiilor;
  • copii ale pașapoartelor oaspetelui și ale tutorelui acestuia, care vor plăti cazare pe baza acordului încheiat.

Contactați-ne, iar managerii noștri vă vor spune la ce vârstă și cum să înregistrați o rudă într-un azil de bătrâni fără probleme, ce documente să colectați.

Condiții confortabile, îngrijire medicală de înaltă calitate, alimentație bună și timp liber interesant îi așteaptă persoanele în vârstă în căminele de bătrâni TRĂIEȘTE.

Похожие статьи