Care este meniul în cadrul Centrului Rezidențial „TRĂIEȘTE”?

Un meniu bine conceput pentru persoanele în etate este o componentă importantă pentru menținerea sănătății. Regimul alimentar al beneficiarilor în cadrul Centrului Rezidențial „TRĂIEȘTE” este unul special, cu respectarea tuturor indicațiilor și contraindicațiilor. Mâncarea este echilibrată și include o cantitate suficientă de proteine, grăsimi și glucide. Datorită unei astfel de abordări, este asigurată funcționarea stabilă a întregului organism. Specialiștii centrului nostru selectează un regim alimentar pentru fiecare beneficiar. Ca rezultat, normalizarea stării de sănătate și îmbunătățirea calității vieții.

Principala regulă la compilarea nutriției este să mănânci des, dar nu prea mult în timpul unei mese. Anume de această condiție se conduce echipa noastră de bucătari, atunci când creează meniul și programul de consum al alimentelor.În mod individual, se stabilește un regim, care poate include de la 5 mese pe zi. La prepararea bucatelor dietetice se folosesc numai produse recomandate de medici sau nutriționiști.

Alimentația în cadrul Centrului Rezidențial „TRĂIEȘTE” include bucate binecunoscute cu care sunt obișnuiți beneficiarii: supe, borș, terci, piureuri, bucate din carne și pește, salate, deserturi din fructe etc. Din băuturi se oferă ceai, cafea, compot, cacao, acestea fiind însoțite de biscuiți gustoși și sănătoși. Mâncarea sănătoasă nu ne lipsește de posibilitatea de a ne bucura de gustoșeniile preferate. Bucătarii noștri pregătesc bucate festive pentru ocazii speciale – zile de naștere întâlniri memorabile etc. Fiecare sărbătoare este însoțită cu o surpriză plăcută!

Produsele pentru cantină sunt proaspete și de înaltă calitate, care se verifică la fiecare achiziție. Cooperăm doar cu furnizori verificați și de încredere.

Meniul în cadrul Centrului rezidențial este creat de un tehnolog specialist. Meniul se elaborează pe o săptămână înainte, luându-se în considerare și faptul ca bucatele să nu se repete. În plus, pregătirea dietei implică unele nuanțe. Valoarea energetică trebuie să corespundă cu norma zilnică recomandată pentru fiecare beneficiar în parte.

Respectarea orarului. Mesele au un orar fix, care va permite beneficiarilor Centrului rezidențial să fie la curent când este următoarea ora de masă. Acordăm atenție fiecărui detaliu.

Meniul. Acesta poate fi unul comun, dacă nu există contraindicații, sau conceput individual pentru nevoile anumitor grupuri de persoane, care suferă de alergii, diabet și alte categorii.

Regimul. Norma este selectată în baza necesităților fiziologice și a caracteristicilor organismului beneficiarilor Centrului rezidențial.

Tehnologia preparării și servirii bucatelor. Preparăm prin fierbere, coacere, înăbușire, preparare la abur. În unele cazuri, produsele sunt făcute piure. Neapărat ne asigurăm ca mâncarea să aibă un aspect frumos și apetisant și să fie servită îngrijit.

Deservire. În bucătărie și sala de consum se respectă toate standardele sanitare și tehnologice stabilite.

Pentru pacienții imobilizați la pat se organizează servirea în cameră. Hrănirea are loc cu ajutorul unei infirmiere.

Micul dejun — 9:00\10:00
Prânzul — 13:00\14:00
Gustare de după-amiază — 16:00\17:00
Cina — 18:00\19:00
A doua cină (fructe) — 20:00\20:30.

Accessibility Toolbar