Îngrijirea beneficiarilor după un accident vascular cerebral

Este important să înțelegem că cele mai dificile primele șase luni după un accident vascular cerebral sunt cruciale pentru restabilirea funcțiilor pierdute. Oamenii după un accident vascular cerebral au nevoie de o îngrijire specială și atenție non-stop. Reabilitarea durează uneori o perioadă lungă (mai ales pentru pacienții imobilizați la pat), și nu orice familie poate face față. Perioada de recuperare necesită ajutorul permanent al unei infirmiere profesioniste și îngrijiri medicale zilnice. În cadrul Centrului Rezidențial „TRĂIEȘTE” specialistul în reabilitare va elabora un program complex special de îngrijire a rudei dumneavoastră.

Exerciții fizice regulate

Noi aplicăm cultura fizică medicală pentru a dezvolta articulațiile și a restabili tonusul muscular. Durata sesiunii este de 10-20 de minute. Fiecare exercițiu se îndeplinește de 3-5-10 ori, de sine stătător sau pasiv, cu ajutor din exterior. Cursul de reabilitare ține cont de toate consecințele unui accident vascular cerebral și starea persoanei în etate.

Alimentație specializată

Alimentația se bazează pe principiile dietei pentru hipertensiune și ateroscleroză. Alimentele sunt bogate în fibre, vitamine, microelemente de potasiu și magneziu. Se exclud grăsimile animale, zahărul, cafeaua, toate bucatele sunt preparate fără sare și abur.

Reabilitarea funcției de vorbire

Contactul verbal constant cu beneficiarii și exercițiile speciale de logopedie vor ajuta la restabilirea funcției de vorbire și de deglutiție. În mod regulat angajații desfășoară sesiuni de restabilire a vorbirii după un accident vascular cerebral. Programul de reabilitare al Centrului nostru include exerciții de normalizare a retoricii și a abilităților motorii.

Saltele ortopedice specializate

Saltelele sunt folosite pentru a ușura sarcina mușchilor spatelui și a gâtului, pentru a reduce presiunea asupra creșterilor osoase și pentru a fixa corpul pacientului într-o poziție fiziologică fără a perturba trofismul țesuturilor.

Prevenirea escarelor

După un accident vascular cerebral, trebuie respectat repausul la pat. Ca urmare a lipsei de mișcare, apar comorbidități și, în primul rând, un risc ridicat de apariție a escarelor. Lucrătorii noștri cunosc metodele de îngrijire a pacienților imobilizați la pat, tehnici speciale de masaj, folosim mijloace speciale pentru prevenirea escarelor.

Suport psihologic

Specialiștii Centrului urmăresc starea emoțională a beneficiarilor, deoarece după un accident vascular cerebral adesea apare depresia, tulburările afective și ale voinței. De asemenea, se desfășoară sesiuni de menținere a funcțiilor cognitive.

Accessibility Toolbar