Serviciile infirmierei

Infirmiera este un specialist special instruit, cu cunoștințe în activitatea desfășurată. Infirmiera, împreună cu alți angajați ai Centrului rezidențial, va crea și va asigura condiții confortabile pentru persoană, va înconjura cu grijă și atenție. Ea va deveni o prietenă adevărată pentru persoana dvs. dragă!

Persoanele cu dificultăți de mobilitate sau paralizie în mod special au nevoie de serviciile unei infirmiere. Odată cu pierderea capacității de mișcare, persoana paralizată trece prin stres acut – se dezvoltă depresia, starea de apatie. Aceasta are nevoie de suport psihologic și reabilitare socială. În cadrul Centrului nostru cu beneficiarii în etate paralizați lucrează un psiholog, personalul îi înconjoară cu atenție, se organizează petrecerea timpului liber.

Totodată, în cazul beneficiarilor cu paralizie, serviciile infirmierei includ în mod obligatoriu următoarele acțiuni:

Igiena personală

Atribuțiile infirmierei includ curățarea urechilor și a căilor nazale, pentru a menține igiena corpului și a lupta împotriva microbilor. Se asigură tăierea unghiilor, îngrijirea părului și bărbieritul. De asemenea, la necesitate, se acordă ajutor în a face baie și satisface nevoile naturale. În caz de incontinență urinară se folosesc scutece.

Îngrijirea ochilor

Beneficiarii imobilizați la pat în mod deosebit au nevoie zilnic să le fie spălate pleoapele cu o soluție de acid boric de 2%. O astfel de îngrijire previne lipirea genelor. Infirmiera va monitoriza starea membranei mucoase a ochilor și va executa toate celelalte recomandări ale medicului.

Masaj și exerciții

Pentru a preveni formarea escarelor se face masaj antidecubit. Picioarele și brațele sunt masate minuţios pentru a preveni atrofia musculară. Infirmiera cunoaște punctele biologice importante pentru a activa circulația sângelui. Masajul permite îmbunătățirea funcționării organelor interne și menținerea lucrativității acestora.

Drept profilaxie a stagnării sputei în bronhii este gimnastica respiratorie. Exercițiile de fizioterapie contribuie la normalizarea funcțiilor mușchilor – corectitudinea exercițiilor este controlată.

Îngrijire cotidiană

Infirmiera schimbă în mod regulat lenjeria de pat, face curățenie umedă a camerei, o aerisește, schimbă hainele beneficiarului și îl hrănește în caz că acesta nu este în stare să o facă singur.

Accessibility Toolbar