Îngrijirea pacienților/beneficiarilor imobilizați la pat

Din nefericire, vârsta aduce boli care pot limita capacitatea de mișcare și autoservire. Paralizia poate apărea în caz de leziuni ale coloanei vertebrale, accident vascular cerebral, scleroză diseminată, poliomielită. În funcție de diagnostic și de severitatea deteriorării neuronilor motori, paralizia poate fi totală sau parțială. În orice caz, oamenii în etate au nevoie de îngrijiri speciale. În cadrul Centrului nostru, beneficiarii primesc tot ajutorul necesar, precum și posibilitatea de a se caza atât temporar, cât și permanent.

Absența sau limitarea semnificativă a mișcării duce la atrofie musculară, tulburări ai circulației sângelui, apariția escarelor, congestie pulmonară și dezvoltarea pneumoniei. Îngrijirea beneficiarilor în Centrul rezidențial, pentru cei paralizați include asistență la procedurile de igienă, reamintirea de a lua medicamente și alte acțiuni necesare. Infirmierele cu regularitatea necesară schimbă poziția corpului la vârstnicii paralizați, ceea ce împiedică dezvoltarea proceselor stagnante.

În Centrul nostru în mod regulat se întreprind măsuri pentru profilaxia escarelor, se acordă asistență în îndeplinirea zilnică a procedurilor sanitare și igienice, schimbarea lenjeriei, alimentație. Respectăm minuțios recomandările medicilor. Asigurăm monitorizarea stării de sănătate a beneficiarilor, supraveghem consumul la timp a medicamentelor.

Accessibility Toolbar